Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
95 min.
Ingredience
- 25gramůLanýž
- 150gramůSmrže nakládané
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceZakysaná smetana
- 0,5lžíceEstragon
- 3lžícePesto rosso
- 2centilitryKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
203 mg
Cukr
57 mg
Postup přípravy
- 1V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).
- 225 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.
- 3Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.
- 4V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.
- 5Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.