Houbový hrnec
50 min.

Ingredience
- 700gramůHříbky čerstvé
- 300gramůHouby kozák osikový
- 500gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 5kusůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaKari koření
- 1lžičkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a okořeníme špetkou kari. Osolíme, přisypeme sladkou i pálivou papriku, okmínujeme a necháme zpěnit.
- 2Potom přilijeme vývar, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu vmícháme nasekaný česnek, promícháme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.