Houbový křehký koláč
75 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůHouby sušené
- 6lžicVíno bílé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKerblík
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
54 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
16 g
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto vyválíme do čtverce o straně 20 cm. Vyznačíme čtverce 2,5 cm od okraje těsta tak, že těsto prořízneme napůl. Na povrchu uděláme úhlopříčné vroubky. Poté dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, dáme pozor, aby se vejce nedostalo do zářezů. Pečeme 35 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů.
- 2Vyřízneme vnitřní čtverec. Odstraníme měkké těsto uvnitř, ale spodní vrstvu necháme neporušenou. Vrátíme i s čtvercem do trouby na 10 minut.
- 3Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené houby 3 minuty, přidáme víno a vaříme za občasného míchání 10 minut. Vmícháme kerblík, sůl, pepř a smetanu.
- 4Dutinu v těstě naplníme, přikryjeme čtvercem z těsta a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.