Houbový nákyp se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 2hrstiHouby čerstvé
 - 1lžičkaSůl
 - 150mililitrůZakysaná smetana
 - 1lžícePetržel - nať
 - 2lžíceOlej stolní
 - 150gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 800gramůZeleninová směs jarní - mražená
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na oleji. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kousky.
 - 2Do vymaštěné nákypové formy urovnáme vrstvy zeleniny, hub a nastrouhaného sýru. Krátce prohřejeme v troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou (nebo jogurtem) a pečeme, až vejce ztuhnou.
 - 3Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.