Hovězí bujón s čerstvými rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1,25litryBujón hovězí
- 250gramůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- Na rýži
- 80gramůRýže loupaná
- 220mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
- 2Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
- 3Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.
- 4Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.