Hovězí carpaccio se sýrem
15 min.

Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 20mililitrůOlej olivový
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
847 mg
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Následně jej pečlivě zabalíme a necháme 45 minut v mrazáku.
- 2Po vyjmutí z mrazáku nakrájíme maso na co nejtenčí plátky. Tác si potřeme trochou oleje a vyskládáme na něj plátky masa. Smícháme dohromady citronovou šťávu, zbytek oleje, špetku soli a pepře.
- 3Touto zálivkou zalijeme maso, nastrouháme na něj parmezán. Žampiony důkladně očistíme a nasekáme na malé kostičky.
- 4Zeleninu společně se salátem pečlivě očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Maso pokryjeme zeleninou, rukolou, houbami a zalijeme zbykem zálivky. Necháme chvilku odležet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.