Hovězí guláš barevný
130 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
 - 1lžíceHořčice
 - 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 4stroužkyČesnek
 - 800gramůHovězí kližka
 - 60gramůSádlo škvařené
 - 2lžičkyPaprika mletá sladká
 - 1lžičkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 150gramůKapie
 - 150gramůCeler bulvový
 - 5kusůVejce slepičí
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
 - 3Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
 - 4Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.