Hovězí guláš po mexicku
110 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 750gramůHovězí maso přední
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 600gramůRýže loupaná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1300mililitrůVoda pitná
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- 3V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.
- 4Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.
- 5Omáčku necedíme.
- 6Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.
- 7Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.