Hovězí guláš po mexicku

110 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do základu vložíme maso, osmahneme je, přidáme sůl, pepř, rajčatový protlak a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.
  • 3
    V polovině dušení vysmahneme šťávu na tuk, maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme doměkka.
  • 4
    Před koncem dušení do guláše přidáme polovinu sterilovaného hrášku.
  • 5
    Omáčku necedíme.
  • 6
    Na zbylém tuku osmahneme opranou rýži, přilijeme vodu, přimícháme zbylý hrášek, osolíme a po zavaření dusíme v troubě doměkka.
  • 7
    Při podávání vytvarujeme do středu talíře porci rýže s hráškem, posypeme strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.