Hovězí guláš se sýrem a šunkou
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 750gramůHovězí kližka
- 1lžičkaMajoránka
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
454 mg
Cukr
872 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
- 2Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
- 3Hotový guláš posypeme na povrchu šunkou rozkrájenou na tenké nudličky a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.