Hovězí guláš z kližky
110 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 750gramůHovězí kližka
- 200gramůTuk
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramKmín celý
- 30gramůSůl
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 600mililitrůVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme.
- 3Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.
- 4Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka.
- 5Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.