Hovězí hamburger se zázvorem
50 min.
Ingredience
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusŠalotka
- 60gramůStrouhanka
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceKedlubna
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši.
- 2Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky.
- 3Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme.
- 4Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.