Hovězí hamburger se zázvorem

50 min.
Japonsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr Tofu zabalíme do utěrky a zatížíme talíři, aby vytekla přebytečná tekutina. Poté vložíme do mísky a sýr rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Přidáme hovězí mleté maso, nakrájenou šalotku, strouhanku, přilijeme sójovou omáčku, Mirin, prolisovaný česnek, zázvor, vejce a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme. Takto zpracovanou směs uložíme na 1,5 hodiny do ledničky, poté ze směsi tvarujeme placičky.
  • 3
    Nastrouhanou kedlubnu a zbylý zázvor smícháme.
  • 4
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme hovězí placičky. Smažíme z každé strany asi 8 minut, dokud nebudou zbarvené do zlatova. Na hotové karbanátky rozprostřeme trochu nastrouhané kedlubny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.