Hovězí játra dušená se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 600gramůJátra hovězí
- 120gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 1gramHřebíček
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůStrouhanka
- 8gramůSůl
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, šalvěj posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přidáme strouhanku a orestujeme. Přiložíme játra, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, šalvěj, pepř, hřebíček a zvolna dusíme doměkka. Nakonec játra osolíme, vyndáme hřebíček, pokrm upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.