Hovězí játra na cibuli
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůJátra hovězí
- 100gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
641 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny.
- 2Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka.
- 3Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme.
- 4Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme.
- 5Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.