Hovězí játra na cibuli

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
641 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka.
  • 3
    Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme.
  • 5
    Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.