Hovězí jazyk s polskou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí jazyk
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 250gramůZelenina kořenová
- 30gramůCukr krupice
- 3gramyDivoké koření celé
- 50gramůDžem rybízový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 1500mililitrůVoda pitná
- 50gramůCitrony
- 30gramůMandle
- 100gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůPovidla švestková
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru.
- 2Cibuli a zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky a na tuku mírně osmahneme s poloviční dávkou cukru (cibuli přidáme později). Potom přidáme omytý a na plátky nakrájený citron, rybízový džem, koření, rajčatový protlak a švestková povidla. Zalijeme vývarem z jazyka a vaříme.
- 3Připravíme světlou zásmažku z másla a prosáté mouky, přidáme ji do základu, rozšleháme, dochutíme solí, cukrem a octem. Za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme, potom omáčku procedíme.
- 4Nakonec do omáčky přidáme propláchnuté, spařené a povařené rozinky a oloupané, na nudličky nakrájené mandle a ještě krátce povaříme.
- 5Při podávání krájíme jazyk na plátky a omáčkou jej přeléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.