Hovězí kýta s lečem
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
 - 3špetkySůl
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusCibule
 - 2lžičkyPaprika mletá sladká
 - 1,5litryVoda pitná
 - 700gramůLečo sterilované
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusChilli paprička
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1lžíceSádlo škvařené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
846 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v mouce. V teflonovém hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme po obou stranách a vyndáme z hrnce. Na zbylém rozpáleném sádle v hrnci osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou. Vložíme zpátky maso, hrnec přiklopíme a vaříme 30 minut do měkka.
 - 2Měkké maso opět vybereme z omáčky, přidáme lečo. Zamícháme, vložíme oloupaný a na tenká kolečka pokrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, dochutíme pepřem. Dusíme do změknutí zeleninového leča.
 - 3Na jednotlivé talíře rozdělíme připravené lečo, na něj poklademe teplé plátky masa. Nakonec přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.