Hovězí maso dušené na rajčatech
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí plec
- 2decilitryRajčatová šťáva
- 3lžíceSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
330 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, osolíme opepříme.
- 2Slaninu vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zlehka osmahneme. Poté přidáme maso a po všech stranách opečeme. Jakmile je opečeme, mírně je podléváme sterilovanou rajčatovou šťávou (nebo přidáme ke konci dušení 4 oloupaná a pokrájená rajčata.) Přikryté dusíme do měkka.
- 3Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.