Hovězí maso dušené s pomerančem
135 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 200gramůPomeranče
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůProtlak rajčatový
- 200mililitrůVoda pitná
- 800gramůHovězí plec
- 35gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli nadrobno, pomeranč oloupeme, kůru pokrájíme na slabounké nudličky a z pomeranče vymačkáme šťávu. V hrnci rozehřejem olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přisypeme kůru, zalijeme pomerančovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, maso osolíme, opepříme, přidáme do hrnce, podle potřeby přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.