Hovězí maso dušené v mrkvi
110 min.
Ingredience
- 1gramMuškátový květ
- 800mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso přední
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůCukr krupice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci).
- 2Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka.
- 3K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev.
- 4Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka.
- 5Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.