Hovězí maso na česneku
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
629 mg
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
so 7. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Pochutnali jsme si.