Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
66 mg
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou.
- 2Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme.
- 3Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.