Hovězí maso se šípkovou omáčkou

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso vložíme do vroucí vody s cibulí, pepřem a solí. Uvaříme doměkka.
  • 2
    Mezitím připravíme šípkovou omáčku. K vývaru z masoxu vlijeme víno, ocet, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a koření. Opláchneme sušené šípky, přidáme k vývaru a zhruba 1 hodinu vaříme.
  • 3
    V hlubokém rendlíku umícháme ze sádla a mouky tmavší jíšku. Postupně do ní zašleháváme mírně zchladlý scezený vývar ze šípků. Jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
  • 4
    Vařené maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.