Hovězí maso se šípkovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí maso přední
- 3kusyPepř černý celý
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceŠípky sušené
- 900mililitrůVoda pitná
- 1kusMasox
- 150mililitrůVíno červené
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkyKoření Zvěřina
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso vložíme do vroucí vody s cibulí, pepřem a solí. Uvaříme doměkka.
- 2Mezitím připravíme šípkovou omáčku. K vývaru z masoxu vlijeme víno, ocet, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a koření. Opláchneme sušené šípky, přidáme k vývaru a zhruba 1 hodinu vaříme.
- 3V hlubokém rendlíku umícháme ze sádla a mouky tmavší jíšku. Postupně do ní zašleháváme mírně zchladlý scezený vývar ze šípků. Jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Omáčku dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
- 4Vařené maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.