Hovězí maso v provensálské omáčce
170 min.
Ingredience
- 1100gramůHovězí plec
 - 180gramůCibule
 - 560gramůPaprika červená
 - 1kusBylinky čerstvé - svazek
 - 200mililitrůVíno růžové
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 3špetkySůl
 - 3špetkyPepř černý mletý
 - 200gramůRajčata
 - 300gramůLilek
 - 60mililitrůProtlak rajčatový
 - 100gramůOlivy zelené
 - 1200mililitrůVývar telecí
 - 5stroužkůČesnek
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky.
 - 2Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny.
 - 3Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.