Hovězí maso vařené s bramborami a vejci
150 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 170gramůCibule
- 500gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 500gramůBrambory vařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůSalát okurkový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Vařené maso nakrájíme na menší plátky.
- 2Vařené brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a plátky brambor s cibulí na něm usmažíme z obou stran. Přidáme plátky masa, posypeme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme na ohni, dokud vejce neztuhnou.
- 3Pokrm naporcujeme na talíře a podáváme s okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.