Hovězí medailonky na datlích
15 min.
Ingredience
- 8kusůDatle
- 750gramůHovězí svíčková
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 100gramůCamembert
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 5lžicMasový vývar
- 5lžicVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5992 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1501 g
Vláknina
134 g
Cukr
1330 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a vypeckujeme datle. Z omyté a osušené svíčkové nakrájíme plátky. Osolíme je, opepříme a opečeme z každé strany 2 minuty na rozpáleném oleji.
- 2Každý z hotových medailonků v pánvi obložíme datlemi a plátky gorgonzoly a camembertu. Přikryjeme pánev poklicí a necháme 1 minutu, aby se sýr roztavil.
- 3Pak medailonky přesuneme na talíře. Rozředíme připečeniny v pánvi madeirou a masovým vývarem. Povaříme a šťávou přelijeme medailonky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.