Hovězí okurkový guláš
70 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3kusyOkurky nakládané
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky nakrájíme na malé kousky. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme ho vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit.
- 3Po 15 minutách přidáme nakrájené okurky, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
- 4V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu. Směs promícháme a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.