Hovězí pečeně na žampionech
140 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 1500mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 2gramyKmín celý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
840 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.
- 3V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
- 5Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.