Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková)
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 750gramůHovězí kýta
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůMrkev kořen
- 1kusCitrony
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
797 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.
- 4Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.
- 5Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.