Hovězí pečeně po cikánsku
140 min.

Ingredience
- 250gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 25gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 150gramůRajčata
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 700mililitrůVoda pitná
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 150gramůOkurky nakládané
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na části tuku a v tomto základu krátce opečeme maso. Přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme vodou a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut a potom omáčku procedíme.
- 4Očištěnou zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme a zastříkneme trochou vody.
- 5Směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, dochutíme solí a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.