Hovězí pečeně přírodní

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).
  • 3
    Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
  • 5
    Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.