Hovězí plátek na paprice
110 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 100gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 900mililitrůVoda pitná
- 200gramůCibule
- 30gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 3Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.