Hovězí plátek na paprice

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 3
    Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.