Hovězí plátek se sýrovým sněhem
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 20gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 5gramůPažitka
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
220 mg
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka.
 - 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
 - 3Vychladlé plátky vložíme do vymazaného pekáčku a navršíme na ně pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem.
 - 4Dáme zapéci do trouby. Při podávání posypeme pokrm nasekanou pažitkou a přidáme šťávu z masa.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.