Hovězí plátky na morku
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 100gramůMorek
- 800mililitrůVoda pitná
- 250gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
609 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nažízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečme na části tuku.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na nepoužitém tuku dozlatova, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
- 3Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přisolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený morek a vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.