Hovězí plátky na pepři
110 min.

Ingredience
- 250gramůCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 120gramůTuk
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
810 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.
- 3Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.