Hovězí plátky s mrkvovým pyré
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 5gramůPetržel - nať
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 100gramůMrkev kořen
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme je, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
 - 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozředěnou vodou, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.
 - 3Zvlášť udusíme očištěnou, nakrájenou mrkev. Měkkou ji prolisujeme nebo umixujeme a navršíme na hotové plátky.
 - 4Pokrm zdobíme kostičkou másla obalenou v sekané petrželce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.