Hovězí plátky s pikantní omáčkou
80 min.
Ingredience
- 20gramůCeler bulvový
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMrkev kořen
- 40gramůŠunka dušená
- 200gramůHovězí maso zadní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kořen
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
491 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou.
- 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. Nakonec do šťávy přidáme kousek másla a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Hotové plátky zdobíme jemně nakrájenou šunkou a nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.