Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky
30 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 80gramůStrouhanka
- 60mililitrůVoda pitná
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůJátra hovězí
- 10gramůSůl
- 0,5gramMajoránka
- 1gramPepř černý mletý
- 13,3gramůPolévkové koření
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
- 10gramůČesnek
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
439 mg
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme.
- 2Do umleté směsi zamícháme strouhanku, česnek utřený se solí, prosátou mouku a vejce. Směs okořeníme drcenou majoránkou a mletým pepřem.
- 3Vše dobře promícháme a do vařícího hovězího vývaru zavaříme jako játrovou rýži, noky nebo knedlíčky.
- 4Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
- 6Játrové noky - vykrajujeme je navlhčenou polévkovou lžící a zaváříme do vývaru.
- 7Játrové knedlíčky - tvarujeme obvyklým způsobem a zaváříme do vývaru jako noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.