Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
279 mg
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.
  • 3
    Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
  • 4
    Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.
  • 5
    Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.