Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 10gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 50gramůStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMorek
- 120gramůŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
279 mg
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.
- 3Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
- 4Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.
- 5Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.