Hovězí polévka s noky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
531 mg
Cukr
92 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
  • 2
    Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce.
  • 3
    Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme.
  • 4
    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.