Hovězí polévka s noky
30 min.

Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 20gramůSůl
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
531 mg
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
- 2Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce.
- 3Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme.
- 4Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.