Hovězí polévka s pálenými koulemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
524 mg
Cukr
115 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Stanovenou dávku vody vlijeme do vhodné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.
  • 3
    Do vařící vody s tukem zamícháme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme těsto vychladnout a postupně vmícháme žloutky a vejce.
  • 4
    Z hotového páleného těsta navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé nočky - kuličky, 3 ks na 1 porci.
  • 5
    Usmažíme je v horkém tuku dočervena a vyjmeme.
  • 6
    Pálené koule spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.