Hovězí polévka se zeleninovým svítkem
50 min.

Ingredience
- 0,5gramMuškátový květ
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůZelenina kořenová
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 100gramůMouka polohrubá
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 10gramůTuk
- 10gramůPetržel - nať
- 120gramůVejce slepičí
- 2litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
730 mg
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 4Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.
- 5Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 6Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.
- 7Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.