Hovězí řízky s hráškem
95 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
 - 50gramůSádlo vepřové škvařené
 - 50gramůMouka pšeničná hladká
 - 80gramůMrkev kořen
 - 80gramůPetržel kořen
 - 80gramůCeler bulvový
 - 80gramůFazolové lusky zelené
 - 60gramůHrášek mražený
 - 1kusCibule
 - 600mililitrůHovězí vývar základní
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5litrVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné fazolky překrájíme.
 - 2Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli, chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni. Když je maso téměř měkké přidáme fazolky, kořenovou zeleninu a hrášek, který jsme přelili vodou a nechali okapat.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.