Hovězí roláda se sleďovou nádivkou
90 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí svíčková
- 200gramůTelecí maso mleté
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůSlanina vepřová
- 15gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1kusRohlíky bílé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3decilitryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSleď Baltický marinovaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
612 mg
Cukr
432 mg
Postup přípravy
- 1Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.
- 2Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
- 3Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.
- 4Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.