Hovězí roláda se sleďovou nádivkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
612 mg
Cukr
432 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.
  • 2
    Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
  • 3
    Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.
  • 4
    Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.