Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 6kusůCibulka jarní
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaLimetková kůra
 - 2lžíceOcet vinný červený
 - 2lžícePažitka
 - 0,5lžičkaTymián čerstvý
 - 0,5lžičkaBazalka
 - 1lžíceOlej olivový
 - 2kusyAnčovičky konzervované
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
961 mg
Cukr
765 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
 - 2Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 3Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
 - 4Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.