Hovězí roštěnec s ementálem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
 - 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
 - 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 80gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 1lžícePažitka
 - 1kusPaprika zelená
 - 1kusCibule červená
 - 2stroužkyČesnek
 - 130gramůHouby čerstvé
 - 1špetkaRozmarýn čerstvý
 - 1špetkaBazalka
 - 4lžíceVíno bílé
 - 150mililitrůVývar zeleninový
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 10kusůRajčata Cherry
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
563 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple.
 - 2Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme.
 - 3Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme.
 - 4Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout.
 - 5Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.