Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý celý
 - 8lžicOmáčka sójová
 - 1stroužekČesnek
 - 4lžíceVíno rýžové čínské
 - 2lžíceCukr třtinový
 - 6lžicLimetková šťáva
 - 4kusyCibulka jarní
 - 10kusůŘedkvička
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 1kusZázvor celý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do každého plátku masa vetřeme 2 lžíce sójové omáčky.
 - 2Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm důkladně z obou stran opečeme.
 - 3Pak maso vložíme i s pánví do trouby a pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme maso vychladnout.
 - 4V misce smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr, rýžové víno, limetkovou šťávu, marinádu nalijeme do větší mísy. Upečené maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat v chladničce.
 - 5Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme 60 minut stát v pokojové teplotě, pak jej servírujeme na talíře.
 - 6V misce smícháme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, okurku, ředkvičky, nastrouhaný zázvor, přidáme 3 lžíce marinády a promícháme.
 - 7Plátky masa servírujeme se zeleninou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.