Hovězí roštěnky s kořenovou zeleninou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké proužky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Masox rozmícháme v hrnku s vodou a na ohni necháme přejít varem.
  • 3
    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách zprudka opečeme a přeložíme je z pánve do mísy.
  • 5
    V pánvi na oleji po pečení masa krátce podusíme nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přilijeme vývar z Masoxu, promícháme a vložíme zpět roštěnky. Přikryté dusíme doměkka. Během dušení obracíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně
  • 6
    přiléváme masoxový vývar.
  • 7
    V druhé pánvi na másle podusíme jemné proužky mrkve, celeru a petržele.
  • 8
    Téměř měkké roštěnky přendáme do zapékací mísy. Šťávu v pánvi po jejich dušení zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.
  • 9
    Roštěnky v zapékací míse pokryjeme dušenou zeleninou, na ni položíme plátky citronu, vše přelijeme smetanovou omáčkou a v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia, krátce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.