Hovězí s ústřičnou omáčkou
20 min.

Ingredience
- 450gramůHovězí zadní vařené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 3lžíceOřechový olej
- 2kusyPaprika červená
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžičkyOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
993 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet.
- 2Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou.
- 3Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.