Hovězí steak s ovocnou omáčkou a kaštanovými plackami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, lehce je naklepeme a vložíme do mísy. Zalijeme vínem, přidáme rozmarýn, čtyři druhy pepřů, mísu zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat v chladničce.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a oloupané na kostičky nakrájené brambory v ní uvaříme do měkka. Poté brambory rozmačkáme.
  • 3
    V míse smícháme rozmačkané brambory s kaštanovým pyré, hladkou moukou, vejcem, žloutkem, mlékem a solí. Vypracujeme hladké těsto.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme máslo a pomocí lžíce na pánvi tvoříme placky, které z obou stran smažíme. Po usmažení placky vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 5
    Ve další pánvi rozpálíme olivový olej a marinované maso na něm opečeme. Poté je vyndáme a udržujeme v teple.
  • 6
    Z pánve odstaníme tuk, přidáme cukr, na kostičky nakrájené hrušky a necháme zkaramelizovat. Vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  • 7
    Do pánve nalijeme jablečný ocet, scezenou marinádu z masa, hovězí vývar a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Nakonec přimícháme brusinkový džem, čerstvé brusinky a přidáme zkaramelizované hrušky. Osolíme a opepříme.
  • 8
    Na připravené talíře servírujeme opečené steaky společně s kaštanovými plackami a vše přelijeme ovocnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.