Hovězí svíčková ála Wellington

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme šalotky a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na hlubší pánvi necháme rozehřát máslo a na něj vhodíme šalotku. Necháme ji zesklovatět a přidáme žampiony a dusíme je, dokud se neodpaří tekutina.
  • 3
    Vmícháme 4 lžíce madeiry, smetanu a necháme opět odpařit, aby žampiony zůstaly suché. Osolíme je a opepříme. Nadrobno nasekáme petrželku a přidáme ji k nim.
  • 4
    Osolíme a opepříme maso. Na pánvi rozpálíme olej a na něm maso opečeme. Vyjmeme a necháme na pánvi připečeniny.
  • 5
    Do podušených žampionů přidáme husí paštiku.
  • 6
    Vyválíme plát z listového těsta tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso.
  • 7
    Předehřejeme troubu na 220 °C.
  • 8
    Do horní třetiny plátu těsta položíme maso a potřeme je směsí z žampionů. Urovnáme okraje těsta a potřeme je vaječným bílkem. Maso do těsta zabalíme a dobře k sobě přitiskneme konce. Z odkrojků těsta vytvoříme různé ozdoby, které umístíme na povrch balíčku masa v těstě. Povrch potřeme žloutkem. Těsto v několika místech propíchneme jehlou, aby se uvolnil vzduch.
  • 9
    Pečicí plech vyložíme pečicím papírem a položíme na něj zabalenou svíčkovou. Počkáme, dokud těsto 15 minut neodpočine, vložíme plech do trouby a maso v těstě 30 minut pečeme. Pak troubu vypneme, ale maso tam stále ještě necháme odpočívat.
  • 10
    Nachystáme omáčku. Na pánvičku s připečeninami vlijeme vývar a zbytek madeiry. Přidáme worchester. Na kostičky nakrájíme lanýže a vložíme je do pánve. přidáme smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 11
    Nakrájíme svíčkovou na plátky, upravíme na talíře a omáčku servírujeme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.