Hovězí svíčková po tyrolsku
70 min.
Ingredience
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 120gramůCibule
- 500gramůHovězí svíčková
- 60mililitrůOlej olivový
- 300gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka, petrželku posekáme a česnek prolisujeme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Zalijeme troškou octa, necháme trochu odpařit a přidáme rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme špetku petrželky a česnek. Promícháme a necháme povařit 15 minut.
- 3Maso nakrájíme na plátky, rozložíme do pekáčku a zalijeme dušenými rajčaty z pánve. Pekáček dáme do trouby a pečeme 10 minut.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.